Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Писмо с искане за отмяна на Луковия марш в София

Уважаема г-жо Фандъкова,

За 16.02.2013г. e планирано да се проведе годишното шествие известно като „Луков марш”. Както знаете ген. Христо Луков освен военен министър от 30-те години на ХХ век е и лобирал страната ни да окаже военна помощ на Третия райх, той е един от проводниците на фашизма в България и е основателят на Българските национални легиони, българският вариант на Хителерюгенд. Някои определят шествието в негова чест като най-голямото нацистко сборище в България. По време на шествието се чуват и директно ксенофобски и дискриминационни призиви, които директно нарушават правата и свободите на групи български граждани. Аз нееднократно съм изразявал мнението си, че това шествие изповядва недемократични и радикални идеи и е скрита форма на неофашизъм.

В тази връзка моля на основание чл. 12 от закона за събранията, митингите и манифестациите да забраните провеждането на това шествие като нарушаваща правата и свободите на други граждани и като застрашаваща обществения ред в София.

С уважение   ……………………

                       /Георги Кадиев/

 • blag009 казва:

  Господи Кадиев СТИГА с тоз първобитен комунизъм. За разлика от ком.партията, ген. Луков е БИЛ против депортирането на евреите от България!
  Едно на ръка, че е бил убит ОТ терористична група на комунистите.
  Бъде поне дискретни.
  Кибик Блаже

 • blag009 казва:

  Благодаря за отговора:
  „––– Оригинално писмо –––
  От: Георги Кадиев
  Относно: Re: [Георги Кадиев] Коментар: „Писмо с искане за отмяна на Луковия марш в София“
  До: blag009@abv.bg
  Изпратено на: Четвъртък, 2013, Февруари 14 12:38:09 EET

  Благодаря за мнението.
  Все пак според мен е безспорно, че личността на ген. Луков е повече спорна, че името му се свързва с ксенофобия, антидемократични и расистки идеи, каквито няма как да подкрепя, по какъвто и да е начин. България има много безспорни личности и герои, които заслужават почитане включително герои носещи ни бойна слава, и съжалявам, че вместо да се съсредоточим към тях, ние водим дискусии за хора с връзки с Третия райх и оглавявали българския хитлерюгенд.
  Поздрави,
  Г. Кадиев

  Ето и моят отговор на Вашият:
  „Моите уважения към Вашата личност и Вашите убеждения, НО същите фрази могат да се отнесат и то с по-голява гежест към управлението на ком.партияга в България от девети 44.г. до сега. Аха една тънкост, ком.партията преди девети май се казваше БРП(ком.). Не виждам Расате какъв опонет може да Ви бъде.
  Бъдете здрав !
  Кибик Блаже
  Но един въпрос за протокола?
  В „укипедия“ прочетох следното:
  Идете тук http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8A%D1%8E%D0%B7_%D0%BD%D0%B0_%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8_%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B8 и прочетете нещо интересно :
  -”Особено изненадваща за германците е заявената позиция на Легиона срещу депортацията на български поданици евреи основаваща се на неговата Програма и Устав, а именно “че съгласно Търновската конституция всеки един български гражданин е равен пред законите и има право на държавна защита и на тази база … не бива да се допусне депортиране на който и да било български гражданин по искане на коя и да е външна сила, защото това нарушава нашия суверенитет и правата, които имаме по конституция.” [10]. Такава позиция например не беше заявена от БКП и нейните водачи в Москва.”
  Знам, че комунистите ГИ боли, че като терористи са убили ген. Луков … така, че помислете, прочетете и ПИШЕТЕ. Не се ловете на комунистическите въдици!
  Това е г-н Кадиев, само една ТЕРОРИСТИЧНА организация може да УБИВА „В името на народа“!
  Кибик Блаже

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*