Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Манифест за Нормална държава

Днес България е всичко друго, но не и рай. Страната ни е в дъното на Европа.

Най-висока смъртност и най-бързо топене на населението; най-кратка продължителност на живота; първи по смъртност от сърдечно-съдови и онкологични заболявания; първи по самоубийства, в това число и детски; първи в Европа по брой на „работещи бедни“; лидер по престъпност, насилие и вандализъм; най-корумпирана страна в ЕС; последни в ЕС по човешко развитие; населението с най-ниски доходи; първенци по лобистки практики; първенци по изоставени деца под 3-годишна възраст и сираци; първо място по страдание.

Зад всичко това са управляващи и задкулисие, преплетени в общ заговор и подпомагани от многочислен слугинаж. Техните оръжия са корупцията, необразоваността, бедността, алчността и арогантността.

Това е непоправимо. Кръпките не вършат работа. Трябва да започнем всичко отначало, ден след ден и камък по камък.

Затова ние, приелите този манифест съмишленици, с отговорност и надежда обявяваме началото на нов политически проект, който нарекохме с името на това, което най-много ни липсва и което започваме да градим:
НОРМАЛНА ДЪРЖАВА.

Нека си върнем държавата от олигархията, да пренапишем правилата, да пре-основем институциите, да създадем хиляди работни места, да не допуснем гладни, болни и самотни хора. България е красива страна, изправяла се на крака след две национални катастрофи. Тя и сега ще го направи. И няма нашето поколение да изпрати последните деца зад граница.

Но трябва да започнем всичко отначало.

Разделението вече не е леви срещу десни. Разделението е честни срещу нечестни, некорумпирани срещу корумпирани, ние срещу тях. И ако сме запазили честността в себе си, ако все още не сме се запътили към емиграция и ако ни липсва истинската, грижовна държава – да застанем заедно.

Нашата сила са честност, почтеност, безкомпромисност. Нашата вяра е в държава, която се грижи за гражданите си. Нашата мисия е сплотено общество, здрави институции, справедливост, солидарност и равен шанс за всички.

Затова, ВСИЧКО ОТНАЧАЛО. За НОРМАЛНА ДЪРЖАВА!

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*