Георги Кадиев

Имаме право на промяна

Кадиев: Борисов отлага падането си от власт

 

Оставката на финансовия министър Симеон Дянков е закъсняла. Това трябваше да се случи много отдавна, защото състоянието на приходните агенции е много лошо. С този акт Борисов отлага падането си от власт. Това каза пред БГНЕС Георги Кадиев, бивш заместник-финансов министър.

Според Кадиев новият министър много бързо трябва да промени нещата. Не знам дали ще успее, защото това са инертни системи и отнемат доста време. С отстраняването на Симеон Дянков Бойко Борисов изгаря последния бушон между него и народа. Фактът, че хората излязоха на улицата означава, че те са много недоволни, каза още Кадиев и подчерта: Разбира се, че вината е на премиера. Той е на върха на пирамидата – рибата се вмирисва от главата. В държавата няма никакъв контрол, няма държавност.
В крайна сметка Борисов се опитва да отложи собствената си отговорност.Има много резон в страната да се проведат предсрочни парламентарни избори. Според мен Борисов е изненадан от случилото се, от бързото развитие на нещата. Знаете има една американска поговорка – сламката пречупва гърба на камилата. Когато товарите една камила безкрайно много в един момент само една сламка е достатъчно да я пречупи – и това се случи у нас след три години и половина на недоволство, каза още той.
Борисов се опитва да изгаря бушоните , за да отложи падането си от власт. Той е изправен пред две възможности едната да предприеме популистки ходове, а другата да каже не се справям, отиваме на избори, каза още Кадиев. /БГНЕС /

Статията можете да видите тук.

Категория: Новини

Имейл адресът ви няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*